Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Zürbiyet

(Zürbiyet nasıl yapılır)

Zürbiyet için kullanılan malzemeler :
150 gr pekmez
150 gr süzme bal
50 gr tereyağ
50 gr ceviz içi {iri kıyılmış}

Tarifi :
Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.

Soğuduktan sonra ceviz katılır. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.