Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Buhara Pilavı

(Buhara Pilavı nasıl yapılır)

Buhara Pilavı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı amerikan pirinci
3 adet havuç
2 fincan sıvı yağ
3 su bardağı et suyu
2 kaşık kuş üzümü
200 gr. şam fıstığı
tuz

Tarifi :
İlk hazırlık aşamasında, kuş üzümünü temizleyip ılık suda bekletin. Sonra, havuçları kazıyıp yıkayın. Kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve daha sonra da rendeleyin. Pilavı et suyu ile sade olarak pişirin. Ve, demlenmeye bırakın. Rendelenmiş havuç, kuş üzümleri ve Şam fıstıklarını iki fincan sıvı yağda kızartın. Daha sonra, demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyip iyice harmanlayın. Sıcak olarak ikram edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.