Ana Sayfa > Çorbalar > Avgolemono (Terbiyeli Çorba)

(Avgolemono (Terbiyeli Çorba) nasıl yapılır)

Avgolemono (Terbiyeli Çorba) için kullanılan malzemeler :
2 litre tavuk suyu
1/2 fincan pirinç
2 yumurta
11/2 limon suyu
tuz
karabiber

Tarifi :
Bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. Pirinci ekleyip karıştırın. Ateşi kısın, kapağı kapayıp pirinç yumuşayana dek (yaklaşık 15 dakika) pişirin. Tencereyi ocaktan alın, ama sıcak tutun. Genişçe bir çanakta yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın. Çırpmayı sürdürerek azar azar limon suyunu ilave edin.

Çırpmaya devam ederken, kase dolana kadar tavuk suyundan ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı, tavuk suyunun olduğu tencereye dökün ve iyice karıştırın. Orta ateşte, kıvamı yoğunlaşacak kadar kaynatın. Vakit geçirmeden servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.