Ana Sayfa > Çorbalar > Rum Usulü Mantar

(Rum Usulü Mantar nasıl yapılır)

Rum Usulü Mantar için kullanılan malzemeler :
600 gr. mantar
karabiber, tuz
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sek beyaz şarap
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı kişniş otu tohumu

Tarifi :
Mantarları temizleyin ve dörde bölün. Yağı düdüklü tencerenize koyun ve pembeleştirmeden soğanı yavaşça kavurun. Beyaz şarabı, suyu ve limon suyunu ekleyin. Domates püresi, kişniş tohumu ve mantarları ekleyin. Karabiber, tuz ekleyin. Düdüklü tencerenizi kapatın. Buhar çıkmaya başlar başlamaz, sıcaklığı düşürün ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Düdüklü tencerenizi açın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.