Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Suvlaki - Şiş Kebap

(Suvlaki - Şiş Kebap nasıl yapılır)

Suvlaki - Şiş Kebap için kullanılan malzemeler :
8 mantar
8 ince limon dilimi
1 kg. şişlik kuşbaşı koyun eti
2 adet dilimlenmiş soğan
karabiber
8 defne yaprağı
1 çay kaşığı taze kekik
tuz
sıkılmış 1 limon
taze çekilmiş biber
2 küçük bardak kırmızı şarap
1 bardak zeytinyağ
2 baş sarmısak (ezilmiş)
2 baş sarmısak (ince kıyılmış)
1 orta boy soğan (ince ince doğranmış)
1 çay kaşığı kekik

Tarifi :
İnce ince doğranmış soğan, ezilmiş sarmısakları kırmızı şarap, limon, kekik ve karabiber ile birlikte bir tencereye koyun. Kuşbaşı etleri marine edilmek üzere bu sosa yatırın.

Buzdolabında en az bir saat sosun içinde kalan eti daha sonra çıkarın. Etleri mantar, limon dilimleri, defne yaprakları ve mantarlarla birlikte şişe geçirin. Şişi zeytin yağına bulayın ve çevirerek tercihen kömür ateşinde, evdeyseniz ızgarada pişirin. Tuz ve karabiber eklemeyi de unutmayın. Servis yaparken kekik, sarmısak ve zeytinyağı karışımıyla birlikte sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.