Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Röştü Tavuk

(Röştü Tavuk nasıl yapılır)

Röştü Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 dilim domates
1 yemek kaşıgı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kremalı patates
1 su bardağı mantar sos
2 adet tavuk göğsü
1 dilim sivri biber
5 dal maydonoz
200 gr sıvı yağ

Tarifi :
2 adet tavuk göğsünü filoto şekilde keselim. Bir tavaya yağı koyup kızdıralım. Tavuk filatolarını yağa atıp kısık ateşte pişirelim. Bu arada da mantar sos önceden hazırlanmış olmalı onu ufak bir tava da ısıtalım.

Kremalı patatesi tabağın ortasına koyup pişmiş olan filatoları kremalı patetesin üzerine düzgün bir şekilde dizelim. Dizdikten sonrada üzerine mantar sosu gezdirelim ve onun üzerinede rendelenmiş olan kaşar peynirini. Kaşarları eritip tabağın bir yanına biberi bir yanına domatesi koyalım, yanlarına ince kıyılmış maydonozu serbiştirelim. Sıcak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.