Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Levrek

(Fırında Levrek nasıl yapılır)

Fırında Levrek için kullanılan malzemeler :
6 adet levrek
4-5 soğan
4 büyük patates
tane karabiber
defne yaprağı
2 limon
zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Levrekleri iyice temizleyip yıkayın. Patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın. Fırın tepsini yağlayın. Patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. Üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. Bunların üzerine balıkları dizin.

Kalan patatesleri, soğanları, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. En üste biraz tuz serpin. Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. Önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2011

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.