Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > İtalyan Usulü Börek

(İtalyan Usulü Börek nasıl yapılır)

İtalyan Usulü Börek için kullanılan malzemeler :
300gr. ekmek veya pizza hamuru
1 yumurta sarısı
rendelenmiş kaşar peyniri

içi için:
300 gr. sosis
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1/3 bardak su, 1/2 çay kasığı kekik
1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
1/2 bardak rendelenmiş dil peyniri
1/2 bardak dilimlenmiş mantar

Tarifi :
Önce donmuş olan hamurları çözüp tekrar 1-2 dakika yoğurup 40cm.x 20cm.lik bir dikdörtgen açın. Bu hamuru 8 adet 10 cm.lik karelere ayırın. Ortasına hazırladığınız içten koyup hamurları üçgen seklinde kapatın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpın. Böreklerin üzerine fırça ile sürün. Üzerine rendelenmiş kasar peyniri de serpin 220 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Sosisli ve mantarlı iç için;
Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sosisleri ekleyip hafif kızarıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Salca, su, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.