Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Biberli Nohut Ezmesi

(Biberli Nohut Ezmesi nasıl yapılır)

Biberli Nohut Ezmesi için kullanılan malzemeler :
200 gr salçalık kırmızıbiber
4 diş sarımsak
6 siyah zeytin
4-5 dal maydanoz
450 gr haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı acıbiber salçası
1 dal biberiye
tuz, kırmızı tozbiber

Tarifi :
Kırmızıbiberleri közleyip kabuklarını soyun. Sarımsakları soyun. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Nohut, kırmızıbiber, sarımsak, maydanoz, zeytin, tahin, limon suyu, zeytinyağı, biber salçası, tuz ve kırmızı tozbiberi robotta ezin. Servis kâsesine alıp taze biberiye dallarıyla süsleyin. Servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.