Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Biberli Tart

(Biberli Tart nasıl yapılır)

Biberli Tart için kullanılan malzemeler :
tart hamuru için:
2 su bardağı (250 gr) un
125 gr margarin
1 yumurta sarısı
yarım su bardağı su

üzeri için:
1 kırmızı dolmalık biber
1 sarı dolmalık biber
1 yeşil dolmalık veya çarliston biber
3 yumurta
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 su bardağı süt kreması
tuz, karabiber

Tarifi :
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. 1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın. Hamuru yoğurup top şekline getirin ve streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Biberleri fırında veya ocak üzerinde hafifçe közleyip soyun. İnce halkalar halinde doğrayın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Rendelenmiş peynir, süt kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun. 20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Üzerini çatal ucuyla birkaç yerinden delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip çıkarın. Üzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.