Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Kaygana

(Kaygana nasıl yapılır)

Kaygana için kullanılan malzemeler :
2 demet nane
2 demet maydanoz
2 demet taze soğan
3 yumurta
yarım su bardağı un
3 su bardağı sıvıyağ
tuz, biber

Tarifi :
Nane, maydanoz ve taze soğanları temizleyip kıyın. Yumurtalar, un ve tuzu bir kapta çırpın. Yeşilliklere ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Karışımdan kaşık dolusu alın. Kızgın yağa ekleyip iki taraflı kızartın. Ilık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.