Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Lorlu Cevizli Gözleme

(Lorlu Cevizli Gözleme nasıl yapılır)

Lorlu Cevizli Gözleme için kullanılan malzemeler :
6 adet yufka
200 gr taze süt loru
bir buçuk su bardağı çekilmiş ceviz
1 adet orta boy soğan

üzerine sürmek için:
tereyağı

Tarifi :
Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın. Bu işlemi, evdeki yapışmaz yüzeyli tavanızın büyüklüğüne göre yaparsanız çok iyi olur. Daha sonra yufkaları yapışmaz yüzeyli tavada, orta ateşte arkalı önlü kızartın. Pişen taraflarına fırça ile tereyağı sürün. Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.