Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Zeytinyağlı Bezelye

(Zeytinyağlı Bezelye nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Bezelye için kullanılan malzemeler :
1 kg kabuklu bezelyenin içi
2 küçük boy havuç (tavla zarı doğranmış)
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı doğranmış mantar
1 baş soğan
2 kesme şeker
tuz
dereotu

Tarifi :
Soğanlar çok fazla kavrulmadan zeytinyağında sotelenir. Tavla zarı doğranmış havuçlar konularak bir miktarda birlikte sotelenir. Bezelyeler ilave edilir. Bezelyeyi çok fazla sotelemeye gerek yok, hemen bir su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edilir. Fazla karıştırılmadan, kısık ateşte, bezelyeler hafif yumuşayana kadar pişirilir. Yemeğin pişmesine yakın mantarı ilave edilir. 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.