Ana Sayfa > Et Yemekleri > Turnedu Zeus

(Turnedu Zeus nasıl yapılır)

Turnedu Zeus için kullanılan malzemeler :
800 gr dana bonfile fitilsiz
12 adet mini karides ayıklanmış donmuş
100 gr stelke mantar
1 çay bardağı demi glass sos
1/2 çay bardağı krema
4 adet baby patlıcan
4 adet kabak, 1 adet orta boy kuru soğan
1/2 adet kırmızı dolmalık biber
1/2 adet sarı dolmalık biber
10 yaprak ince doğranmış fesleğen
1/3 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, çok az bulyon
1/2 çay kaşığı beyaz toz biber
10 adet ardıç tohumu
1/2 çay bardağı kırmızı şarap
1 diş ince doğanmış sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
Bir gün önceden sızma zeytinyağı, şarap, tuz ve ardıç tohumu ile marine ettiğimiz bonfileyi ızgara veya tava da pişirin. Sos için, ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip küçük küçük doğradığınız soğanı ve sarımsağı bir miktar soteleyin. Doğranmış mantarları da atıp biraz daha kavurun. Mini karidesleri de ilave edin. Bir miktar kırmızı sarap ilave edip biraz çektirin. Marketlerde de kolayca bulabileceğiniz demiglas sos ve kremasını da ilave edip 2 dakika daha kavurun. Suyunu iyice çektirin. Kalp şekli verdiğiniz sebzeleri ızgarada hafif kızartın. Dilerseniz tavada tereyağında sote de yapabilirsiniz.

Pişirmiş olduğunuz bonfileyi servis tabağının ortasına yerleştirin. Üzerine hazırlamış olduğunuz sosu yayın. Üzerine taze kekik veya fesleğen serpin. Sotelediğiniz sebzeleri bonfilenin etrafına koyup servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,040 saniyede oluşturuldu.