Ana Sayfa > Çorbalar > Aşçıbaşı Çorbası

(Aşçıbaşı Çorbası nasıl yapılır)

Aşçıbaşı Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 parça haslanmis tavuk gögüs eti
4 su bardagi tavuk suyu
1 çay bardagi kirmizi mercimek
1 çay bardagi tel sehriye
4-5 dal maydanoz
1 kuru sogan
1 domates
3 çorba kasigi siviyag
1 çorba kasigi un
1 çorba kasigi domates salçasi
tuz, karabiber, kekik

Tarifi :
Kirmizi mercimegi yikayip süzün. Sogani kiyin. Yagi tencerede kizdirip sogani kavurun. Tavuk suyunu ilave edip kaynamaya birakin. Mercimegi ekleyin. Pisince blenderden geçirin. Sehriyeyi ve tel tel ayrilmis tavuk etlerini ekleyip pisirmeye devam edin. Domatesi soyup dörde kesin blenderle ezin. Salçayi ekleyip ikisini birlikte karistirin ve çorbaya ekleyin. Kiyilmis maydanoz ve baharatlari ilave edip bir tasim daha kaynatin. Sicak olarak servis yapin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Salatayı erken yapmanız gerekirse, bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.