Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kilis Tava

(Kilis Tava nasıl yapılır)

Kilis Tava için kullanılan malzemeler :
1 kg koyun etinden orta yağlı kıyma
150 gr taze biber
bir bağ maydanoz
iki orta boy soğan
bir tatlı kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı tuz
üç adet orta boy patlıcan veya patates
üç adet orta boy domates

Tarifi :
Soğan, taze biber ve maydanoz ince ince kıyılır. Tuz ve karabiber katılır. Bu karışım etle iyice yoğrulur. Daha sonra zırhla çekilir. Patlıcan veya patates soyulur, ince dilimler halinde dilimlenerek, az tuz atılıp suyu sıkılır.

Daha sonra patlıcan veya patatesler tepsiye dizilir. Üzerine yoğrulan kıyma yayılır. Etin üzerine veya etrafına dilimlenmiş domates ve taze biber dizilir. Fırına verilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 17 Mayıs 2010

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.