Bulamaç için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
bir avuç ceviziçi
Tarifi : Un tavada ısıtılan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. . Tencerede de pekmez ile su eritilerek, kaynatıldıktan sonra kavrulmuş un eklenir ve karıştırılarak pişirilir.
Karışım katılınca, koyulaşınca tabaklara alınıp, üzerine ceviz içi serpilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 17 Mayıs 2010
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin