Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Züngül

(Züngül nasıl yapılır)

Züngül için kullanılan malzemeler :
500 gr. üzüm bastığı
iki su bardağı un
bir yumurta ya da bir kaşık kabartma tozu
iki su bardağı zeytinyağı
bir çay kaşığu tarçın

Tarifi :
Un, yumurta, kabartma tozu karıştınlarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir.

Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 17 Mayıs 2010

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.