Ana Sayfa > Tatlılar > Çifte Kavrulmuş Lokum

(Çifte Kavrulmuş Lokum nasıl yapılır)

Çifte Kavrulmuş Lokum için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 kahve kaşığı krem tartar
1 su bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi

Tarifi :
Şekeri 4 bardak su ile kaynatıp köpüklerini alın. Nişastayı ve krem tartarı 1 bardak ılık su ile ezip kaynayan şekerli suya ilave edin.

Karıştırarak pişirip, koyulaştırın. Bunun içine temiz bir kaşık batırıp soğun eğer sakız gibi uzuyorsa lokum kıvama gelmiştir. Biraz ılıdıktan sonar, hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltıp yayın.

Üzerine biraz nişasta serpin ve bir gün bekletin. Sonraki gün nişastaları temizleyin ve eğer yüzey kuru ise biraz su ile ıslatın.
Lokumun kenarlarına sıra halinde fındık koyup sararak rulo yapıp bastırarak düzleştirin. Dilimlere kesip yine hindistan cevizi ile kaplayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.