Ana Sayfa > Tatlılar > Cevizpare

(Cevizpare nasıl yapılır)

Cevizpare için kullanılan malzemeler :
500 gr un
100 gr irmik
125 gr pudra şekeri
250 gr margarin
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı çekilmiş ceviz

şurubu:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Tarifi :
Şurubu kaynatıp soğuması için bir kenarda bekletilir.

Derin bir kapta oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini pudra şekerini yumurtaları irmiği unu kabartma tozunu vanilyayı iyice yoğurun. En son içine iri çekilmiş cevizi ilave edip, oluşan hamurdan kuru köfte büyüklüğünde parçalar koparın. Uzun olarak yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra şerbetini döküp iyice çekmesini sağlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.