Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Pikolata

(Pikolata nasıl yapılır)

Pikolata için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı pirinç patlağı
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı fındık veya
ceviz kırığı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gr margarin
1 küçük paket bitter çikolata

Tarifi :
Margarin, çikolata ve kakao benmari usulu eritilir. Pirinç patlağının üzerine dökülür fındık ve bal ilave edilip güzelce karıştırılır. Limonluğun sivri tarafına alttan doldurulur ve iyice bastırılır.Ters çevrilir yavaş yavaş patpatlayarak bir tabağa çıkarılır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilir servis yapmadan önce üzerlerine biraz pudra şekeri serpilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.