Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Mantarlı Fırın Makarna

(Mantarlı Fırın Makarna nasıl yapılır)

Mantarlı Fırın Makarna için kullanılan malzemeler :
1 paket fırın makarna
2 çorba kaşığı un
100 gr. kaşar peynir rendesi
1 adet yumurta
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
tuz ve karabiber

Tarifi :
Makarnayı suda haşlayıp süzün. Bir tencerede yağı ve unu kavurun. İnce ince kıydığınız mantarları yağda sote edin. Unun içine sütü ilave edip sulu kıvamda beşamel sos hazırlayın. Sosun içine mantarları, makarnayı ve kaşar peynirini ekleyin. Yumurtayı çırpıp bu malzemelerin üzerine dökün. Makarnayı 200 derecede 30 dk. süreyle pişirin. Soğuyunca dilim dilim kesip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.