Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Portakallı Çubuk

(Portakallı Çubuk nasıl yapılır)

Portakallı Çubuk için kullanılan malzemeler :
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 bardak pudraşeker
3 yumurta
2/3 bardak portakal kabuğu rendesi
2 bardak elenmiş un
2 çay kaşığı baking powder
bir fiske tuz
2/3 bardak ceviz içi

Tarifi :
Yağla beraber 1 bardak şekeri karıştırarak krema haline getirin. Karışıma 2 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta katıp yedirin. Portakal suyu, portakal rendesi ekledikten sonra, birlikte elenmiş un, tuz, baking powder koyup hafifçe karıştırın.

Yumurta aklarına biraz tuz katın ve kar halini alana dek çırpın, kalan şekeri ekleyin. Portakallı hamuru yağlanmış dikdörtgen veya kare bir kalıba iki parmak yüksekliğinde yayın. Üzerine yumurta aklı hamuru sürün. Cevizleri sıralayın.

Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Cevizler üste kalacak biçimde, iki parmak genişliğinde çubuklar halinde parçalara bölün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.