Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Savoyer Bisküvisiyle Çilekli Parfe

(Savoyer Bisküvisiyle Çilekli Parfe nasıl yapılır)

Savoyer Bisküvisiyle Çilekli Parfe için kullanılan malzemeler :
350 gr tozşeker
5 yumurta sarısı
200 gr çilek
1 kahve fincanı çilek likörü
1 küçük çay bardağı kanyak
400 gr krem şanti
200 gr savoyer bisküvisi

Tarifi :
Bir bardak şekeri yarım bardak suyla yumuşak fondan kıvamına gelene dek kaynatın.
Yumurta sarılarını çırparak kaynar şurubu azar azar katıp yedirin. Sıcak suyun üzerinde karıştırarak kaynatmadan koyu hale getirin.
Çilekleri yıkayıp ayıklayın, 3/4’ünü püre yapın. Aynı ölçüde krem şantiyle karıştırın. Bu karışımı yumurtalı şekere katın. Biraz likör katıp şekerci boyasıyla renklendirin.

Kalan şekerden suluca şurup hazırlayın, içine kirş veya kanyak, biraz çilek likörü koyun. Uzun ve derin bir kalıbın içini alüminyum kağıtla kaplayın. Bisküvileri şuruba batırarak çıkartın ve kalıbın içine bir sıra yerleştirin. Üzerine çilekli krema yayın. Böylece bir kat bisküvi bir kat krema koyarak katları tamamlayın.

Parfeyi 6 saat buzlukta bekletin. Uzun bir servis tabağına ters çevirin. Üzerini kalan krem şanti ve çilekle süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.