Ana Sayfa > Çorbalar > Viyana Sebze Çorbası

(Viyana Sebze Çorbası nasıl yapılır)

Viyana Sebze Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet patates
1 adet havuç
4-5 yaprak taze fesleğen
2 dal brokoli
2 adet tavuk bulyon (veya 2 tatlı kaşığı hazır sebzeli çeşni)
6 bardak su

Tarifi :
Suyu derin bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Patatesin kabuklarını soyup tüm sebzelerinizi güzelce yıkayın. Patates ve havucu küp küp doğrayın. Brokoliyi de küçük dallar olarak ayırın. Kaynayan suya tavuk bulyonlarınızı (veya sebzeli çeşninizi) ve fesleğen hariç tüm sebzelerinizi koyup sebzeler yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Sebzeler yumuşadığında fesleğeni de ince ince doğrayıp katın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.