Ana Sayfa > Çorbalar > Beşamel Soslu Sebze Çorbası

(Beşamel Soslu Sebze Çorbası nasıl yapılır)

Beşamel Soslu Sebze Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet brokoli
1-2 sap pırasa
1 adet soğan
1 adet patates
beşamel sos için:
2 bardak süt
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un

Tarifi :
Tüm sebzeleri irice doğrayıp orta ateşte kaynatın. Patatesler yumuşayınca ateşten alıp blender ile pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.

Beşamel sosun yapılışı:
Margarini derin bir tavada eritip unu ilave ederek kavurun. Bu karışıma sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın.

Son olarak çorbanıza tuz ve karabiber ekleyip beşamel sosu da ekleyerek tekrar blenderden geçirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.