Ana Sayfa > Çorbalar > Köhtü Çorbası

(Köhtü Çorbası nasıl yapılır)

Köhtü Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 yemek kaşığı dolusu ince bulgur
1 yemek kaşığı dolusu yarma (göce)
2 yemek kaşığı dolusu un
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
bol kimyon ve nane
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
acı sevenler için pulbiber
1 kase sarımsaklı yoğurt

Tarifi :
Çorba tencerenizi 4'de 3'ü dolacak kadar suyla doldurup kaynamaya bırakın. Bu arada sol bölümde yazan malzemeleri bir kabın içine koyup yarım çay bardağı suyla yoğurun. Unu ve suyu duruma göre ayarlayın. Çünkü hamur elinize yapışmamalı çok da katı olmamalı. Elde ettiğiniz hamurdan küçük bezeler koparın. Kopardığınız bezeleri avcunuzun içinde rulo haline getirin. Yani uzatın. Sonra nohut tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızla avucunuzda bastırıp yassı hale getirin. Dibi unlanmış tabağa yuvarladığınız küçük hamur parçalarını kaynamakta olan suyun içine atın.Hepsi bitene kadar beklemeyin ki yapışmasın.Onlar kaynarken küçük bir tavada küçük doğradığınız soğanı ve patatesi kavurun.içine renk verecek kadar salça koyun. Biraz tuz ekleyin ve yavaşça tencereye ekleyin. 15 dak sonra çorbanız hazırdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.