Ana Sayfa > Çorbalar > Şıpslı Tavuk Çorbası

(Şıpslı Tavuk Çorbası nasıl yapılır)

Şıpslı Tavuk Çorbası için kullanılan malzemeler :
bir bütün tavuk
5 çorba kaşığı un
yarım litre süt
1 bardak su
3 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 kuru soğan
pul biber
sarmısak
tuz

Tarifi :
Tavuğu haşlayın. Haşlanmaya yakın suyuna tuz atın. Haşladıktan sonra parçalarına ayırın. Bir kenarda bekletin. Bir kase içinde 5 çorba kaşığı unu su ile muhallebi kıvamına getirin. Bir tencereye sütü, suyu, soğutulmuş et suyunu ve unlu karışımın yarıdan fazlasını koyarak devamlı karıştırarak kaynatın.

Muhallebi kıvamına gelinceye ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Sulu olduğunu düşünürseniz ayırdığınız unlu karışımdan katabilirsiniz.Son olarak parçalara böldüğünüz tavuğu çorbanın (şıpsın) içine katın. Servis ederken doğranmış, margarinle ve pul biberle kavrulmuş soğanı sos olarak ekleyin.

Dilerseniz dövülmüş ve sulandırılmış sarmısak sosu da ekleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.