Ana Sayfa > Çorbalar > Julyen Çorbası

(Julyen Çorbası nasıl yapılır)

Julyen Çorbası için kullanılan malzemeler :
1/2küçük kereviz (soyulup kibrit çöpü şeklinde doğranmış )
2 patates (soyulup kibrit çöpü seklinde doğranmış )
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı kekik
1 çorba kaşığı maydanoz
7,5 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
tuz

Tarifi :
Yağı tavada eritin. Sebzeleri içine atıp ağır ateşte karıştırarak sebzeler yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirin.

Ayrı bir tencereye et suyunu koyup kaynamaya başlayınca sebzeleri, tuzu, karabiberi, kekiği ve maydanozu katarak yavaşça karıştırın. Tencereyi ateşten alarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.