Ana Sayfa > Çorbalar > Beyin Çorbası

(Beyin Çorbası nasıl yapılır)

Beyin Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 lt et suyu (10 bardak)
125 gr un (1 bardak)
2 yemek kasığı tepeleme tereyğı veya margarin
2 adet koyun beyni
1/2demet maydanoz
tuz

terbiyesi:
3 adet yumurta sarısı
1/2 kahve fincanı limon suyu
1/2 bardak su

Tarifi :
Beyinleri soğuk suya bırakın. Üzerindeki zarı çıkartıp suyla ateşe koyup haşlayın. Soğuduktan sonra fındık büyüklüğünde doğrayın.

Unla yağı çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun. Terbiyesini hazırlayıp çorbaya karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.