Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Yerelması

(Zeytinyağlı Yerelması nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Yerelması için kullanılan malzemeler :
1 kg. yerelması
1 adet havuç
1 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 adet kesme şekeri
tuz

Tarifi :
Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk.kavurun. Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaye bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dk. kadar pişmeye bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.