Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Pisik Omacı

(Pisik Omacı nasıl yapılır)

Pisik Omacı için kullanılan malzemeler :
4 adet yufka ekmek
1 adet soğan
4-5 dilim peynir
1-2 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
bolca tereyağı
2 adet domates
kaşık ucuyla biber salçası

Tarifi :
Ekmekler kırılarak küçük parçalara ayrılır. Tereyağı dışında tüm malzemeler içine doğranır. Peynirler rendelenecek. Yağ eritilir, köpürdükten sonra salça karıştırılır. Daha önceden karıştırılan malzemenin üzerinde gezdirilir ve karıştırılır.

Sıkmaç yapılarak servis yapılır. Ekmekleri fazla yoğurup hamur gibi olmaması için dikkat edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.