Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kestane Püreli Milföy Pastası

(Kestane Püreli Milföy Pastası nasıl yapılır)

Kestane Püreli Milföy Pastası için kullanılan malzemeler :
300 gr. kestane
1 su bardağı toz şeker
4 parça milföy hamuru
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt

Tarifi :
Kestaneleri suduktan sonra haşlayın. Şekeri ilave edip 1 taşım kaynatın. Kestaneleri çatalla ezerek püre haline getirin. Milföy hamurlarını dikdörtgen biçiminde 1 cm. kalınlığında açın, çatalla hamurun yüzeyine batırarak dekiler oluşmasını sağlayın. Fırın tepsisinde 25 dk. kadar pişirip soğutun. Hamurun üzerine kestane püresinden sürüp diğer hamuru koyun. Aynı işelemi 3-4 kat olana dek tekrarlayın. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.