Ana Sayfa > Tatlılar > Brüksel Muhallebisi

(Brüksel Muhallebisi nasıl yapılır)

Brüksel Muhallebisi için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı süt
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
150 gr margarin
1 paket vanilya

çikolata sosu için:
1,5 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı kakao(silme)
2 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı

Tarifi :
Muhallebiyi yapmak için 2 fincan un, 3 fincan toz şeker, 1 paket vanilya bir tencerede karıştırılır, üzerine 5 bardak sütü ilave edip orta ateşte pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra 150 gr margarin de ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Muhallebi iyice koyulaşınca ateşten alınır ve bir müddet soğumaya bırakılır. Bu arada çikolata sosunu hazırlamak için; küçük bir tencereye çikolata sosu malzemeleri konur ve orta ateşte iyice koyulaşıncaya dek pişirilir. Ilıklaşan muhallebi mikserle 10 dakika kadar çırpılır ve arzuya göre büyük cam bir kaba ya da küçük kaselere konur.

Muhallebinin üzerine de çikolata sosları döküldükten sonra bir gece buzdolabında bekletilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.