Ana Sayfa > Soslar > Domi Glas Sosu

(Domi Glas Sosu nasıl yapılır)

Domi Glas Sosu için kullanılan malzemeler :
1 kg dana kemiği
3 yemek kaşığı margarin
75 gr un
1 kahve fincanı domates salçası
1 küçük havuç
1 baş soğan
2 diş sarmısak
1-2 maydanoz kökü
½ çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 yemek kaşığı silme tuz
1 bardak kırmızı şarap
10 bardak su

Tarifi :
Kırılmış dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yağla birlikte sararıncaya kadar kavurun. Un, ince doğranmış havuç, soğan, maydanoz koku ve 2 diş sarmısak katın. 3-4 dakika daha karıştırarak kavurun.

Salça ve baharatı katıp biraz daha karıştırın. Sonra şarap, sıcak su ve tuz koyup kısık ateşte 3 saat pişirin. Su eksildikçe sıcak su ekleyerek tamamlayın.

Salçayı süzüp gereken yerde kullanın. Buzdolabında saklayın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 15

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.