Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kıymalı Patlıcan

(Kıymalı Patlıcan nasıl yapılır)

Kıymalı Patlıcan için kullanılan malzemeler :
250 gr. kıyma
2 adet patlıcan
2 adet domates
100 gr.dil peyniri
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz karabiber
nane

Tarifi :
Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. Yarım patlıcanları alttan başlayarak yatay olarak 5 cm. kalınlığında kesin. Sap kısmına 1 cm.kalana dek yarın. En üst kabuklu parçayı alıp kopartın. Cam fırın tepsisine yerleştirip patlıcanları yelpaze şeklinde açın. Fırını 190 derecede ısıtın. Bir tavada yağı, kıymayı, domatesi kavurun. Baharatları ekleyip fırında 5 dk. pişirin. Üzerine dil peynirini koyup folyo kağıdıyla tepsiyi sarıp yeniden fırına koyun. 20 dk. kadar pişirin. Sıcakken servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.