Ana Sayfa > Soslar > Ahududu Sos

(Ahududu Sos nasıl yapılır)

Ahududu Sos için kullanılan malzemeler :
500 gr ahududu
2 normal su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı likör

Tarifi :
Ahududunu ( ağaç çileği) bir tencereye ezerek süzgeçten geçirin. İçine 2 bardak şekek katın. 5 dakika kaynatın. Un çorbasından daha koyu kıvama gelince ateşten indirin. Bir kahve fincanı likör katın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Bu salçayı mevsiminde daha fazla ölçüde hazırlayıp buzdolabında saklamanız da mümkündür. O zaman şeker ölçüsü biraz artırılır.
Kaç Kişilik : 0

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.