Ana Sayfa > Tatlılar > Kıbrıs Tatlısı

(Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır)

Kıbrıs Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağına yakın sıvı yağ
1 su bardağına yakın ceviz
9 tane etimek
2 corba kaşığı şeker
vanilya,
kabartma tozu
şerbeti
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
3 dakika kaynatın
krema için muzlu puding ve süt

Tarifi :
Malzemeri karıştıp kare borcama dökün 175 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin sıcakken üstüne şerbetini dökün o cekerken diğer yandan pudungi hazırlayıp üstüne yayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.