Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Morney Soslu Yumurta

(Morney Soslu Yumurta nasıl yapılır)

Morney Soslu Yumurta için kullanılan malzemeler :
8 adet yumurta
1 lt su
1 silme yemek kaşığı tuz
8 dilim beyaz ekmek
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 bardak morney sos
100 gr kaşarpeyniri

Tarifi :
Yumurtaları kaynayan tuzlu suda 4-5 dk pişirin.
Ekmeklerin kabuklarını çıkartın. Yumurta büyüklüğünde yuvarlak veya kare biçiminde kesin. 2 kaşık yağın içinde kızartın.

Ekmekleri fırına girebilecek bir tabağa yerleştirin. Üzerlerine poşe yumurtaları koyup sosu dökün. Rendelenmiş kaşarpeyniri serpin ve 1 kaşık eritilmiş yağ gezdirin.

Sıcak fırında üstünü kızartıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.