Morney Soslu Yumurta için kullanılan malzemeler :
8 adet yumurta
1 lt su
1 silme yemek kaşığı tuz
8 dilim beyaz ekmek
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 bardak morney sos
100 gr kaşarpeyniri
Tarifi : Yumurtaları kaynayan tuzlu suda 4-5 dk pişirin.
Ekmeklerin kabuklarını çıkartın. Yumurta büyüklüğünde yuvarlak veya kare biçiminde kesin. 2 kaşık yağın içinde kızartın.
Ekmekleri fırına girebilecek bir tabağa yerleştirin. Üzerlerine poşe yumurtaları koyup sosu dökün. Rendelenmiş kaşarpeyniri serpin ve 1 kaşık eritilmiş yağ gezdirin.
Sıcak fırında üstünü kızartıp servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009