Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Etli Patates Böreği

(Etli Patates Böreği nasıl yapılır)

Etli Patates Böreği için kullanılan malzemeler :
500 gr. yağsız dana kıyma
4 adet patates
1 adet soğan
1 adet sivribiber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı çiçek yağı
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kekik tuz
bir tutam karabiber

Tarifi :
Patatesleri haşlayın. Tepsiye yağlı kağıt döşeyip püre haline getirdiğiniz patatesleri üzerine koyup 5 dk. kadar kızartın. Tavada yağla unu kavurup et suyunu ilave ederek beşamel sosu hazırlayın. Arpacık soğan ve ince kıyılmış soğanları sirke ve kıymayla birlikte kavurun. Baharatları ekleyip bu karışımı kaba koyup üzerine patates püresinden sürüp spatulayla düzeltin. Fırında 20 dk pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.