Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kuzu Başı Pilav

(Kuzu Başı Pilav nasıl yapılır)

Kuzu Başı Pilav için kullanılan malzemeler :
2-3 kuzu başı
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 bardak pirinç
3 bardak et suyu
tuz- karabiber

Tarifi :
Kuzu başlarını temizleyip yıkadıktan sonra bol suyla haşlayın. Sudan çıkartıp tuz ve karabiber ekin. Bir tencerede yağı eritin ve kuzu başlarını çevirerek kızartın. 3 bardak baş suyundan katıp yıkanmış ve sıcak suda bekletilmiş pirinci koyun, kısık ateşte suyunu çektirin. Başlarla birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.