Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Ciğerli Pilav

(Ciğerli Pilav nasıl yapılır)

Ciğerli Pilav için kullanılan malzemeler :
2 bardak pirinç
3 bardak su ve et suyu
4 yemek kaşığı tereyağı
1 kuzu karaciğeri
1 kahve fincanı fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
tuz- karabiber

Tarifi :
Ciğerin zarını çıkartıp fındık büyüklüğünde doğrayın. Yağın içinde kavurun. Fıstık ve üzüm katıp 3-4 dk daha karıştırın.

Sıcak et suyu ve su, tuz ve karabiber koyun. Su kaynayınca pirinci salın. Bir iki taşım kaynayınca kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.