Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Baş Etli Pilav

(Baş Etli Pilav nasıl yapılır)

Baş Etli Pilav için kullanılan malzemeler :
2 bardak pirinç
1 koyun başı
1 soğan
1 havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz-karabiber

Tarifi :
Koyun başını temizleyip yıkayın. Doğranmış havuç, dörde bölünmüş soğan ve üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyun. Biraz tuz atın. Kaynamaya başlarken köpüğünü alın. Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.

4 bardak baş suyunu ve tereyağını bir tencereye koyun. Ayıkladığınız başın etlerini içine atın. Kaynayınca ayıklayıp yıkadığınız pirinci salın; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kısık ateşte pişirin. 30 dk demlendirin.

Pilavı servis tabağına boşaltın. Üzerine derisi çıkarılıp doğranmış dili ve beyni yerleştirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.