Ana Sayfa > Et Yemekleri > İşkembeli Nohut

(İşkembeli Nohut nasıl yapılır)

İşkembeli Nohut için kullanılan malzemeler :
1 adet dana veya koyun işkembesi (hazır işkembe de olabilir)
1 bardak nohut
2 orta boy soğan
1yemek kaşığı domates ezmesi
2 yemek kaşığı yağ
1 baş sarmısak
1 baş soğan
1/2 limon kabuğu

Tarifi :
İşkembeyi temizleyip yıkayın. Bol suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlarken köpüğünü alın. Bir baş ayıklanmamış sarmısak, soyulmuş 1 baş soğan ve yarım limon kabuğu katıp yavaş yavaş kaynatarak pişirin.

Nohutu akşamdan tuzlu suda bekletin ve biraz haşlayın. Soğanları incecik doğrayın ve 2 kaşık yağla börttürün. Domates salçası, 4-5 bardak işkembe suyu ( kafi gelmezse sıcak su ekleyin)katın. Küçük parçalar halinde doğradığınız işkembeleri, haşlanmış nohudu koyup kısık ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızıbiber atın, 1-2 bardak suyu kalınca ateşten indirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,038 saniyede oluşturuldu.