Ana Sayfa > Tatlılar > Süt Tatlısı

(Süt Tatlısı nasıl yapılır)

Süt Tatlısı için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı şeker
125 gr. tereyağ
25 gr. ceviz

SERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı su.

Tarifi :
Sütü, irmiği, şekeri, mısır nişastasını ve tereyağını bir kapta koyulaşıncaya kadar kaynatın. Önceden yağlanmış olan tepsiye karışımı boşaltıp muntazam bir biçimde yayın. Ilıyınca baklava şeklinde kesin. Her baklava diliminin ortasına birer tane ceviz koyun. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişmeye bırakın. Kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine şerbetini dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.