Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Ciğerli Omlet

(Ciğerli Omlet nasıl yapılır)

Ciğerli Omlet için kullanılan malzemeler :
250 gr kuzu veya koyun ciğeri
2 orta boy domates
1/ 2 demet maydanoz
10 yumurta
tuz
karabiber
4-5 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi :
Ciğerin zarını çıkartıp kibrit çöpü gibi, ince uzun parçalar halinde doğrayın. Ciğeri iki kaşık yağın içinde sote yapın. Tuz, karabiber, kabuğu ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates katın. Suyunu çekene dek pişirin.

Çırpılmış yumurtalara kıyılmış maydanozla ciğeri katıp biraz karıştırın. Daha önce açıkladığımız gibi omleti pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.