Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Hamsili Bohça

(Hamsili Bohça nasıl yapılır)

Hamsili Bohça için kullanılan malzemeler :
kılçıkları alınmış yarım kilo hamsi balığı
1 sap pırasa
1 tane taze sivri biber
3 sap taze soğan
5 sap maydanoz
5 tane kıvırcık salata yaprağı
5 tane roka yaprağı
2 adet yufka
1 adet yumurta
bir çorba kaşığı katı yağ(arzuya göre sıvı yağda kullanıla bilir)
tuz
karabiber
kırmızı biber

Tarifi :
Kılçıkları önceden alınmış 2 ye bölünmüş hamsilere ,ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz, kıvırcık salata, roka yaprakları, pırasa sivri biber ve tuz karabiberi ilave ederek iyice harmanlayınız.

Yufkanın birinci katına yağı sürünüz, 2 ci yufkayıda üstüne koyarak tekrar yağlayarak yufkaları kare biçiminde kesiniz. Hamsilerle birlikte harmanladığınız malzemeyi eşit şekilde kare kestiğiniz yufkaların içine koyunuz. Uçlarından tutarak maydonoz sapınla bağlayınız.

1 yumurta sarısınını yufkaların üzerine sürerek. Yağlanmış tepsiye dizilecek, 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yarım saat pişiriniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.