Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kabak Çiçekli Kuskus

(Kabak Çiçekli Kuskus nasıl yapılır)

Kabak Çiçekli Kuskus için kullanılan malzemeler :
12 adet kabak çiçeği
250 gram kuskus
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
3 adet domates
tuz, karabiber, kimyon
3 dal kıyılmış taze nane
2 dal kıyılmış taze dereotu
1 su bardağı sıcak su

Tarifi :
Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon, nane ve dereotunu ilave edin. Su ve kuskusu ekleyip 15 dakika pişirin. Kabak çiçeklerinin tozunu almak için ılık suya batırıp çıkarın. İçlerine 1 çorba kaşığı kuskus doldurun. Kalan kuskusu servis tabağına alın. Üzerine içleri kuskus doldurulmuş kabak çiçeklerini yerleştirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.