Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Çökertme

(Çökertme nasıl yapılır)

Çökertme için kullanılan malzemeler :
200 gr yağsız biftek
3 adet patates
5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızıbiber


Tarifi :
Patatesleri doğrayıp fritözde kızartın. Etleri yağsız tavada 10 dk kavurun. Üç çorba kaşığı margarini ekleyip 5 dk. daha kavurun. Kalan margarini tavada kırmızıbiberle birlikte kavurun. Yoğurdu sarımsakla karıştırıp içine zeytinyağını da ekledikten sonra bu karışımı patateslerin ve etlerin üzerine dökün. En üstte de kırmızıbiberle kavrulmuş yağı gezdirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.