Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kabak Çiçeği Kızartması

(Kabak Çiçeği Kızartması nasıl yapılır)

Kabak Çiçeği Kızartması için kullanılan malzemeler :
12 adet kabak çiçeği
1 şişe soda
2 adet yumurta
2 su bardağı su
2-3 dal kıyılmış dereotu
tuz, karabiber
3-4 çorba kaşığı un
iç harcı için: 300 gram ezilmiş koyun peyniri
100 gram lor peyniri
2 dal kıyılmış taze nane
1 adet yumurta

kızartmak için:
zeytinyağı

Tarifi :
Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun. Ayrı bir yerde soda, yumurta, su, dereotu, tuz, karabiber ve unu, yoğurt kıvamı alana dek karıştırın. Kabak çiçeklerini bu karışıma batırıp çıkarın. Zeytinyağında kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Fazla yağını bıraktığında soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.